понеділок, 20 квітня 2020 р.


21.04 5-Д         Тема: Листівки своїми руками

24.04 5-А

«З чого можна робити листівки?»

Давайте подивимося, які матеріали та інструменти можуть використовуватися при виготовленні листівок своїми руками.

Папір - це основний матеріал, який буде необхідний. Це може бути  картон (білий або кольоровий),  кольоровий папір, фольга, пакувальний папір будь-якої фактури.
Елементи декору -  це намистини, бісер, паєтки, ґудзики, шнурочки, стрічки, мережива, тасьма, різні клаптики тканини, пір'я, засушені листя, колоски, квіточки, зерна кави, різні крупи, штучні квіти, тасьма, нитки, тканина тощо.
Інструменти - це клей, двосторонній скотч, ножиці,  степлер, штампи, фігурні дироколи, які  використовуються для прикрашання та оформлення листівок з допомогою витинання фігурних отворів на папері. Дироколи бувають фігурні, бордюрні, кутові, кругові, мультифункціональні.

«Види листівок за призначенням»
Поштові листівки: на лицьовій стороні друкується повноформатне зображення. Зворотний бік призначається для написання повідомлення, адресної зони («Кому», «Куди», «Адреса відправника», «Адреса одержувача») і поштової марки. Якщо листівка не є поштового, місце для адреси та наклейки марки не передбачається.
Вітальні листівки: використовуються для привітань зі святами та іншими подійними датами.
Сувенірні листівки: містять повноформатне зображення пам'ятників культури, музеїв, міст.
Корпоративні (ділові): розробляються з урахуванням фірмового стилю компанії (організації), припускають серійний друк, використовуються для розсилок акціонерам, партнерам і клієнтам в передсвяткові дні з метою зміцнення партнерських відносин.
Рекламні листівки: призначені для реклами продукту. Поширюються безадресним способом (викладка в громадських місцях (кафе, ресторани), вкладка в журнальну продукцію).
Pop-up (об'ємні) листівки: при відкритті видання виходить об'ємна фігура або цілий каскад змодельованих зображень. Дана технологія широко використовується у виробництві книг для дітей.
Листівка-запрошення: обов'язковий атрибут будь-якого урочистого заходу. Містить інформацію запрошувального характеру з особистим зверненням до адресата-одержувача.




 Останнім часом, вітальні листівки втрачають свою популярність, приємно привітати рідних і друзів, котрі не сидітимуть з вами поруч за святковими столами. Ви можете скористатися традиційними листівками. Такі маленькі знаки уваги створять у близьких і рідних вам людей справжній святковий настрій і подарують часточку вашого тепла і любові. Якщо ж знайдете трошки вільного часу, то процес виготовлення вітальної листівки власними руками може захопити вас і надовго стати вашим хобі. Така листівка, заряджена теплом ваших рук, матиме неймовірну енергетику і стане знаком особливої уваги і любові для близької вам людини.

 Правила безпечної праці і санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи над листівкою.

- Робоче місце повинно бути гарно освітленим.
- Не повинно бути нічого зайвого на робочому місці.
- Через кожні 30 хвилин роботи потрібно робити на 10 хвилин перерву.
- Обережно користуватись клейовим пістолетом.
- Ножиці на столі повинні знаходитись із зімкнутими лезами від себе.
- Передавати ножиці кільцями вперед, тримаючи за зімкнуті леза.


Опрацювати матеріал, розміщений на блозі.
Виготовити  1 листівку 

Немає коментарів:

Дописати коментар